Så er Efterårets foredragsprogram kommet!
Endnu engang kan du nemlig komme med til livestream foredrag på Museum Give, direkte fra Søauditorierne ved Århus Universitet.
- tirsdag 19.09: en biolog vil fortælle om insekternes forunderlige verden og om hvorfor de – og herunder vores sommerfugle – er forsvundet så drastisk i de seneste årtier og hvad vi kan gøre for at få dem tilbage…. (foredraget er delvist på engelsk)
- tirsdag 26.09: en DNA-forsker vil fortælle om hvad forhistorisk DNA kan lære os om dyrenes og menneskets udvikling…
- tirsdag 24.10: en hjerneforsker vil fortælle om hvordan vores hjerne fungerer og hvordan den hjælper os med at lære nye færdigheder og med at navigere i en stadig mere kompleks verden…
- tirsdag 07.11: en fysiker vil fortælle os hvordan de på CERN nu kan producere og studere stof og antistof og derved håber på at kunne afsløre hvorfor stjerner, planeter, og mennesker faktisk er til…
- tirsdag 14.11: en datalog vil fortælle os hvordan kryptologi, og matematikken bag, sikrer hvordan vi kan kommunikere fortroligt og færdes sikkert på internettet – fx når vi benytter vores netbank – og hvad udviklingen af blockchain giver os af muligheder i fremtiden – fx ved køb og salg…
- tirsdag 21.11: en molekylærbiolog vil fortælle os om hvordan cellerne i vores krop fungerer og hvad det er der kontrollerer at cellernes kopiering og deling oftest går godt og kan skabe et menneske ud fra én celle og hvorfor det nogle gange går galt og sår kimen til cancer.
Du kan også følge med og læse om tidligere foredrag her: Offentlige foredrag i Naturvidenskab
Offentlige foredrag i Naturvidenskab
Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Vær med når danske forskere fortæller om bl.a. hjernen, digital sikkerhed, molekylærbiolog og insekternes forunderlige verden.
Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de steder, der som Museum Give er vært for foredragene. Foredragene bliver ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.
Der er fri entré og du kan købe kaffe/te og kage, pris 35 kr.
Foredraget starter kl. 19. Mødetid fra 18.45.
Et foredrag varer typisk to timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter. Nogle forelæsere svarer tilmed efterfølgende skriftligt på de spørgsmål som der ikke var tid til at besvare under foredraget.