
Museum Give tilbyder undervisningsforløb til både skoler og dagtilbud i vores permanente udstillinger.
Et skolebesøg kan for eksempel indeholde et besøg i landsbyskolestuen kombineret med en tur i det historiske køkken.
Vi tilbyder både undervisningsforløb med en formidler og selvkørende forløb, så jeres dag på Museum Give bliver en lærerig oplevelse. Læs mere om vores undervisningsforløb nederst på siden eller giv os et kald – så skræddersyr vi en god dag for jer!
Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest.
Priser
Et forløb koster 900kr. for 1 time. Et forløb er tilpasset til grupper af 30 personer, og vi kan køre tre forløb sideløbende på museet.
Kommer I med flere hold på én gang, som alle skal have det samme forløb, er der penge at spare:
1500,- for 2 hold
2000,- for 3 hold
Praktisk information
Alle forløbene tilpasses aldersgruppen.
Det er muligt at spise madpakker på museet og efterfølgende anbefaler vi en tur på skovlegepladsen eller i museumsskoven.
Beskrivelser af forløbene ses nederst på siden.
Har du spørgsmål kan vi også kontaktes på booking@museumgive.dk.
Transport
Der går både busser og tog til Give og museet ligger kun 1,2 km fra stationen.
Transportpuljen er en pulje, som kan søges af alle folkeskoler samt fri- og privatskoler i Vejle Kommune – ansøgningsskema kan findes på vejle kommunes intra, eller også kan man få det ved at henvende sig til Marlene ved Vejle kommune: marlt@vejle.dk eller tlf. 76815064.
BOOKING

Den Gamle Skole
Tag eleverne tilbage i tiden til en landsbyskole for cirka 100 år siden. Her vil de opleve, hvordan skolen fungerede dengang, og hvordan eleverne blev behandlet. Dette forløb giver en autentisk oplevelse af fortidens undervisningsmetoder og disciplin, som vil give eleverne en dybere forståelse for udviklingen af vores skolesystem. Dette forløb kan tilpasses til både dansk og matematik og vil altid være både samfundsfaglig og historisk. Forløbet er populært ved både voksne og børn.
Om tilbuddet
Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin: 0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde: Dansk – Fremstilling, Dansk – Kommunikation, Dansk – Lytning, Dansk – Tale, Historie – Historiebrug, Matematik – Tal og algebra, Samfundsfag – Sociale og kulturelle forhold
Fag: Dansk, Historie, Matematik
Læringsmål: Indlevelse, historiske sammenhænge, menneskers liv og livsvilkår gennem tiderne, åben og analytisk indstilling til samtidens og andre perioders og kulturers udtryksformer.
Folk og Flid
Vi tager eleverne med på en rundtur på hedegården, hvor de vil få et indblik i fortidens levevis og landbrugsmetoder. Efter rundturen vil de få mulighed for selv at prøve kræfter med et praktisk håndværk. Dette forløb giver eleverne hands-on erfaring og en forståelse for vores forfædres daglige liv og arbejde. Dette forløb kombinerer historie, dansk og samfundsfag med håndarbejde og kreativitet.
Om tilbuddet
Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin: 0., 1., 2., 3., 4., 5.
Dansk – Kommunikation, Håndværk og design – forarbejdning, Håndværk og design – materialer, Historie – Historiebrug
Fag: Dansk, Håndværk og design, Historie, Samfundsfag
Læringsmål: Håndværk og design, indlevelse, refleksion, opnå forståelse for materiel kultur i elevernes hverdag og i forskellige kulturer og tidsperioder, arbejde undersøgende, problemløsende og evaluerende.


Det Vilde Vesten
På den geografiske kant af det vilde Vestjylland levede menneskene på heden i den vilde natur. De skabte deres egen orden og levemåde, som eleverne blandt andet får at høre om på en rundvisning på hedegården. Forløbet inkluderer aktiviteter undervejs, hvor både kroppen og hovedet sættes i spil.
Om tilbuddet
Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin: 0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.
Dansk – Kommunikation, Dansk – Lytning, Historie – Historiebrug – Samfundsfag – Sociale og kulturelle forhold
Fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Læringsmål: Indlevelse, refleksion, historiske sammenhænge, menneskers liv og livsvilkår gennem tiderne, opnå forståelse for immateriel kultur i elevernes hverdag og i forskellige kulturer og tidsperioder, arbejde undersøgende, problemløsende og evaluerende.
Selvkørende aktiviteter
Ud over de forløb vi tilbyder formidlet, er der også rig mulighed for gøre dagen endnu bedre med et af vores selvkørende forløb. Det vil sige; vi stiller manualer, rum, rekvisitter, ingredienser etc. til rådighed og så står I selv for resten.
Disse skal bookes på forhånd
Vafler
Udstillingen i “Det Gamle Køkken” er igen åben. Her er der mulighed for at bestille vaffeldej og selv lave vafler. Det foregår på elektroniske vaffeljern, da det gamle komfur nu er en del af udstillingen.
Pris: 400 kr.
POV: Hedebondens dag
“POV: Hedebondens dag” er et selvkørende forløb, der tager udgangspunkt i en historisk fortælling om en hedebondes dag og gøremål. Læreren styrer eleverne gennem fortællingen, som vil give et særligt indblik i hverdagslivet på heden. Forløbet inkluderer fire aktiviteter, hvor eleverne skal samarbejde og lege sig gennem historien.
OBS: Forløbet foregår udendørs ved museets kolonihave. Pris: Gratis.
Bonusaktiviteter – skal ikke bookes på forhånd
Skovlegepladsen
Skovlegepladsen er et oplagt sted, hvis man ønsker at forlænge sit ophold ved Museum Give. Skovlegepladsen har en bålhytte, gode siddepladser til medbragt mad og mange muligheder for leg og pause. Det tager ca. 10 minutter at gå fra museet til legepladsen.
Opklar et mysterie på museet
Eleverne er detektiver for en dag og skal følge ledetråde, studere udstillingerne og opklare museumsmysteriet!
Et klassefoto fra ‘gamle dage’
Museet har flere områder, hvor man kan tage et klassebillede. Tag fx et billede i hedegården foran den gamle vogn i fuld udklædning, og leg med fotofiltre hjemme i klasseværelset, så billedet kommer til at ligne noget fra ‘gamle dage’.
Kolonihaven
Besøg selv kolonihaven som ligger ud imod vejen. Museets kolonihave fra 1937 blev renoveret i 2022, og der blev bygget endnu et hus i samme form som det eksisterende. Her er der sandkasse, balancebomme og to huse med borde/bænke.