MuseumGive 3

Rundvisninger

Vi tilbyder rundvisninger for både skoler og dagtilbud  i vores permanente udstillinger.

Et skolebesøg kan for eksempel indeholde en rundvisning med fokus på landliv og børneliv for over 100 år siden, en tur i kolonialforretningen og i skolestuen.

Kontakt os på booking@museumgive.dk eller 2010 7782 for at få det forløb, der passer præcist til jer.

Vi anbefaler, at I henvender jer i god tid.

Priser

1 times forløb med guide: 900kr.
Dertil kan tilkøbes en ekstra ½ time med guide: 200 kr.

Prisen er for en gruppe, som er max 30 deltagere.

Landmålingsinstrument

Zummes kuffert

Målgruppe: Førskolebørn i daginstitutioner & 0. klasse

Zumme er en nysgerrig lille honningbi, der bor i udkanten af museumsskoven.
Zumme har for nyligt arvet sin bedstefars gamle kuffert fyldt den var med gamle ting og sager, som han overvejer at give til museet, men Zumme ved ikke hvad det er!

Med forløbet Zummes kuffert skal børnene gå på opdagelse i kufferten, der er fyldt med formidlingsgenstande fra museet. Børnene skal undersøge og tale om genstandene, og måske tegne det de tror tingene har været brugt til.

Forløbet lægger op til nysgerrighed, fantasi og kreativitet. Hvad mon det er? Hvad har tingene været brugt til? Mon bedsteforældrene ved hvad det er?

I låner kufferten hjem til jer inden besøget på museet og bien Zumme er med, for at hjælpe børnene og høre hvad de finder ud af.

Forløbet afsluttes med et forløb på museet med en guide, samt et besøg i udstillingerne på egen hånd.

Den sidste hedebonde

Målgruppe: 4. – 10. klasse

Hør om hvordan det var at bo, arbejde og gå i skole, når man boede på den jyske hede omkring 1900tallet. Tag med på hedebondens gård og i skolestuen.

Formål
Forløbet tager fat i emner, som eleverne kender fra deres egen hverdag, med et fokus på de sociale forhold og ulighederne på landet i starten af 1900-tallet.

På hedebondens gård introduceres eleverne for livet på landet, de hører om, hvordan familien boede, sov, spiste og arbejdede sammen. Eleverne får lov at se og røre forskellige gamle genstande, høre om deres funktioner og brug.

I skolestuen indgår eleverne i et rollespil. Eleverne møder “læreren” fra den gamle skole – det er kæft, trit og retning, salmesang og udenadslære. Skolestuen er indrettet som en ægte gammel landsbyskole, hvor eleverne sidder ved de gamle skolepulte, skriver med griffel og prøver på egen krop, hvordan det var at gå i skole i gamle dage.

Efter besøget kan vi anbefale en tur i museumsskoven med den store nye skovlegeplads. Her kan eleverne hygge sig inden turen går tilbage på skolen.

MuseumGive 2 1
Hedebondens gård

Barneliv på heden

Målgruppe: 0.-3. klasse

Forløbet handler om hvordan det var at være barn på den jyske hede omkring 1900tallet.  En formidler tager eleverne med ind på hedebondens gård og i landsbyskolen, hvor de skal høre om hvordan det var at bo, arbejde og gå i skole for over 100år siden.

Formål
På gården introduceres eleverne for livet på landet, de hører om hvordan familien boede, sov, spiste og arbejdede sammen. Der var nemlig tale om et arbejdsfællesskab, hvor alle havde en rolle og et ansvar.

I skolestuen indgår eleverne i et rollespil. Eleverne møder “læreren” fra den gamle skole – det er kæft, trit og retning, salmesang og udenadslære. Skolestuen er indrettet som en ægte gammel landsbyskole, hvor eleverne sidder ved de gamle skolepulte, skriver med griffel og afprøver hvordan det var at gå i skole i gamle dage.

Fælles for forløbene er, at de tager udgangspunkt i genstande, taktilitet og nysgerrighed, eleverne bliver introduceret for gamle genstande som de må røre ved, afprøve og stille spørgsmål om.