MuseumGive 3

Rundvisninger

Vi tilbyder rundvisninger for både skoler og dagtilbud  i vores permanente udstillinger.

Et skolebesøg kan for eksempel indeholde en rundvisning med fokus på landliv og børneliv for over 100 år siden eller en tur i landsbyskolestuen.

For at gøre dagen endnu bedre, tilbyder vi også en række selvkørende aktiviteter, hvoraf de fleste er gratis.

Læs mere om de selvkørende aktiviteter nederst på siden.

 

Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest.

Praktisk information

Alle forløbene tilpasses aldersgruppen.

Det er muligt at spise madpakker på museet og efterfølgende anbefaler vi en tur på skovlegepladsen eller i museumsskoven.

Beskrivelser af forløbene ses nederst på siden.

 

Har du spørgsmål kan vi også kontaktes på booking@museumgive.dk.

Priser

Vi udbyder forløbende gratis til skoler og daginstitutioner i resten af 2024!

Et forløb er max 30 i en gruppe.

Transport

Der går både busser og tog til Give og museet ligger kun 1,2 km fra stationen.
Transportpuljen er en pulje, som kan søges af alle folkeskoler samt fri- og privatskoler i Vejle Kommune – ansøgningsskema kan findes på vejle kommunes intra, eller også kan man få det ved at henvende sig til Marlene ved Vejle kommune: marlt@vejle.dk eller tlf. 76815064.

Book et undervisningsforløb

  Vælg undervisningsforløb* - 1 time (et forløb) - Gratis
  Vælg 1

  Ekstra: Tilvælg en selvkørende aktivitet

  Ønskede dag* NB. Museet tilbyder skolerundvisninger tirsdag-fredag

  Ønskede starttidspunkt*

  Skole/institution*

  Klassetrin/alder*

  Antal elever/børn* NB. En gruppe er max 30 børn. Ved flere børn deles gruppen og afregnes derefter.

  Antal lærer/voksne*

  Navn på kontaktperson* Angiv for- og efternavn

  E-mailadresse til kontaktperson* Vi sender svar til denne e-mailadresse.

  Telefonnummer*

  EAN-nummer

  Tilføj information om deltagere eller kommentarer

  Bookningen er først gældende når du har modtaget en endelig bekræftelse fra museet*

  Kontrolspørgsmål*

  På kanten af en ny tid – Besøg beboerne på Nygård

  Eleverne vil træde ind i historien og møde beboerne på Nygård. Gennem en rundvisning på gården lærer de om livet på kanten af det fattige hede landskab og de udfordringer, beboerne stod over for. Efter rundturen skal eleverne arbejde sammen om at lave et lille skuespil baseret på en populær fortælling af eks. H.C. Andersen, Astrid Lindgren eller S.S. Blicher, som alle har skrevet om livet på landet og de hårde vilkår det kunne byde på. Dette forløb kombinerer historie, dansk og samfundsfag med drama, kreativitet og teamwork.

  Om tilbuddet

  Målgruppe: Grundskolen

  Klassetrin: 

  3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.

  Kompetenceområde: 

  Arbejdskendskab – Job og karriere, Dansk – Kommunikation, Dansk – Lytning, Dansk – Tale, Drama – Dramaproduktion, Historie – Historiebrug, Samfundsfag – Sociale og kulturelle forhold

  Fag: 

  Dansk, Drama, Historie, Samfundsfag

  Læringsmål: 

  Eleven kan bruge kanonpunkter til at skabe historisk overblik og sammenhængsforståelse.
  Eleven har viden om væsentlige træk ved historiske perioder.
  Eleverne skal arbejde analytisk og vurderende med historiske sammenhænge og problemstillinger for at udbygge deres forståelse af menneskers liv og livsvilkår gennem tiderne og opnå indsigt i kontinuitet og forandring.
  MuseumGive 2 1
  Landsbyskolen

  Besøg den gamle landsbyskole

  Tag eleverne tilbage i tiden til en landsbyskole for cirka 100 år siden. Her vil de opleve, hvordan skolen fungerede dengang, og hvordan eleverne blev behandlet. Dette forløb giver en autentisk oplevelse af fortidens undervisningsmetoder og disciplin, som vil give eleverne en dybere forståelse for udviklingen af vores skolesystem. Dette forløb kan tilpasses til både dansk og matematik og vil altid være både samfundsfaglig og historisk. Forløbet er populært ved både voksne og børn.

  Om tilbuddet

  Målgruppe: Grundskolen

  Klassetrin: 

  0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.

  Kompetenceområde: 

  Dansk – Fremstilling, Dansk – Kommunikation, Dansk – Lytning, Dansk – Tale, Historie – Historiebrug, Matematik – Tal og algebra, Samfundsfag – Sociale og kulturelle forhold

  Fag: 

  Dansk, Historie, Matematik

  Læringsmål: 

  Indlevelse, historiske sammenhænge, menneskers liv og livsvilkår gennem tiderne, åben og analytisk indstilling til samtidens og andre perioders og kulturers udtryksformer.

  Binæring og husflid

  Vi tager eleverne med på en rundtur på hedegården, hvor de vil få et indblik i fortidens levevis og landbrugsmetoder. Efter rundturen vil de få mulighed for selv at prøve kræfter med forskellige praktiske håndværk. Dette forløb giver eleverne hands-on erfaring og en forståelse for vores forfædres daglige liv og arbejde. Dette forløb kombinerer historie, dansk og samfundsfag med håndarbejde og kreativitet.

  Om tilbuddet

  Målgruppe: Grundskolen

  Klassetrin: 

  0., 1., 2., 3., 4., 5.

  Kompetenceområde: 

  Dansk – Kommunikation, Håndværk og design – Håndværk – forarbejdning, Håndværk og design – Håndværk – materialer, Historie – Historiebrug

  Fag: 

  Dansk, Håndværk og design, Historie, Samfundsfag

  Læringsmål: 

  Håndværk og design, indlevelse, refleksion, opnå forståelse for materiel kultur i elevernes hverdag og i forskellige kulturer og tidsperioder, arbejde undersøgende, problemløsende og evaluerende.
  17776 29

  Selvkørende aktiviteter

  Ud over de forløb vi tilbyder formidlet, er der også rig mulighed for gøre dagen endnu bedre med et af vores selvkørende forløb. Det vil sige; vi stiller rum, rekvisitter, ingredienser etc. til rådighed og så står i selv for resten.

   

  Disse skal bookes på forhånd

  Vafler
  Udstillingen i “Det Gamle Køkken” er igen åben. Her er der mulighed for at bestille vaffeldej og selv lave vafler. Der er nu elektroniske vaffeljern, og det gamle komfur er nu en del af udstillingen og tages ikke i brug. Der er siddepladser til eleverne og adgang til gårdspladsen, hvor der er gode muligheder for at spise medbragt mad eller holde pause.

  Pris: 300 kr.

  Filtbolde
  Museet har vejledning og materialer til selv at lave en filtbold. Husk at give besked, hvis I vil lave filtbolde, så vi kan have materialer klar.

   

  Disse skal ikke bookes på forhånd

  Skovlegepladsen
  Den ny renoverede skovlegeplads er et oplagt sted, hvis man ønsker at forlænge sit ophold ved Museum Give. Skovlegepladsen har en bålhytte, gode siddepladser til medbragt mad og mange muligheder for leg og pause. Der er også et skovområde tæt ved, som man kan udforske eller lege i.

  Scenen
  Museet har små historiske skuespil og sketches og lidt udklædning/remedier, som kan bruges til at opføre et lille på scenen i gårdspladsen (indendørs). Museum Give har et udvalg af scener af 5-10 minutters varighed, hvor der lægges op til improvisation og kreativitet. Man kan selvfølgelig også fremføre sine helt egne produktioner.

  Opklar et mord i handelsgaden
  Eleverne er detektiver og skal opklare et mord i vores historiske handelsgaden. Følg ledetrådene, studer udstillingen og opklar mysteriet om hvem den skyldige er!

  Et foto fra gamle dage
  Museet har områder, hvor man kan tage et klassebillede. Der er simpel udklædning med historiske kapper, forklæder og hatte osv. Billedet kan så køres gennem et filter så det ligner noget fra 1930’erne – billedet kan medbringes og hænges op på skolen.

  Kolonihaven
  Besøg selv kolonihaven som ligger ud imod vejen. Museets kolonihave fra 1937 blev renoveret i 2022, og der blev bygget endnu et hus i samme form som det eksisterende. Her er der sandkasse, balancebomme og 2 huse med borde/bænke.