Give egnens museum logo icon4

Museum Give er et statsanerkendt museum, og således forpligtet til at bedrive forskning. Forskning er basis for at vi som museum kan udvikle viden, lave nye udstillinger, forstå vores samlinger og formidle den videre til andre.

På Museum Give beskæftiger vi os med nyere tids historie med udgangspunkt i områdets og hedens kulturhistorie, samt samspillet mellem den lokale og nationale kultur- og samfundshistorie.

Historien handler ikke om stormænd og konger men om de mennesker, der gennem historien har formået at skaffe sig et udkomme ved landbruget på heden, ved hedeopdyrkningen, ved dyrkningen af kartoflen, den såkaldte hedens guld, ved handel og håndværk på heden, og den senere industri. For hedebonden var det hedens natur og ressourcer, der satte rammerne for livet ‘på kanten’.
Det var et liv i ‘udkanten’ af nationalstaten, det gælder socialt, økonomisk, økologisk, kulturelt og politisk, og havde og stadig har en mærkbar effekt på områdets befolkning.

På Museum Give arbejder vi med områdets landskab og bebyggelse, samt det levede liv ’på kanten’, som det har været og stadig er – et liv på heden og i udkanten af nationalstaten – det gælder socialt, økonomisk, økologisk og kulturelt.

Forskning Untitled 1

Udgivelser

Projektudgivelser Mange lokal- og egnsmuseer har store samlinger af redskaber og værktøj fra lokale håndværkere,…

Læs mere